Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

3500 lampjes voor Dongense schooljeugd

woensdag 28 oktober 2020

DONGEN Jan Stads / Pix4Profs.

Wethouder van Verkeer Petra Lepolder heeft deze week een bezoek gebracht aan basisschool IKC Achterberg. Dat deed ze samen met drie politieagenten. Eén agent was op de motor en dat vonden de leerlingen van de groepen 1-2B en 7 reuze interessant en spannend: ,,Mag de sirene aan?’’

De bijeenkomst had buiten plaats, op het schoolplein. Maar toen de agent de sirene even aanzette, klonk er gejoel en applaus op in het hele schoolgebouw. Overal doken er lachende kindergezichten op achter de vele ramen van het schoolgebouw. Het was een mooie aftrap van een belangrijke veiligheidsactie. 

3500 gratis lampjes

Op alle 11 bassischolen in Dongen, ’s Gravenmoer en Dongen-Vaart, plus in het voortgezet onderwijs op het Cambreur College, worden in totaal zo’n 3500 lampjes uitgedeeld. De gemeente Dongen stelt deze gratis beschikbaar aan de Dongense schooljeugd in het kader van de verlichtingsactie “Ik laat me zien’’.

Goed zichtbaar

,,De klok is verzet, de donkere periode breekt aan, dan is het extra belangrijk dat jullie goed zichtbaar zijn. Daar willen we jullie graag bij helpen’’, aldus wethouder Petra Lepolder. Aan Lucas (groep 1) en Fébe (groep 7) deelde ze symbolisch de eerste lampjes uit. Voor de kleinsten op school (onderbouw): Een lampje dat je makkelijk aan jas of rugzak kunt klikken, zodat je als (overstekende) voetganger extra goed zichtbaar bent. En voor de bovenbouw: een mobiele set fietslampjes in de kleuren wit en rood.

Tips

De politie had goede tips. Ten eerste: Zet op tijd je licht aan, beter te vroeg, dan te laat. Ten tweede: Kijk naar de lantaarnpalen, als die aan zijn, dan moet je lampje zeker ook aan. Ten derde: gebruik je lampje niet alleen als het donker is, maar ook bij schemer of mist. En de allerbelangrijkste tip was: Ook met je lampje aan, moet je voorzichtig zijn in het verkeer. Blijf altijd goed opletten, dat is wel zo veilig.

Verkeer en veiligheid 

Juf Rianne gaat de komende weken met filmpjes en werkbladen extra aandacht besteden aan verkeer en veiligheid. De ouders worden geïnformeerd via de nieuwbrief. Wethouder Petra Lepolder kondigde bij de aanwezige media alvast nieuwe acties en campagnes aan voor dit én volgend jaar: ,,We willen zoveel mogelijk Dongenaren bereiken met onze communicatie over verkeer en veiligheid. Dat betekent dat we een breed pakket aan communicatiemiddelen gaan inzetten.’’ Wordt dus vervolgd!         

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2020/10/nieuwsitem/3500-lampjes-voor-dongense-schooljeugd.html