Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Glasvezel voor 8000 huishoudens en bedrijven in Dongen

dinsdag 13 oktober 2020

Deze week starten de werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel binnen de bebouwde kom van Dongen. Na de eerste aanleg van glasvezel in De Biezen, worden nu ongeveer 8000 gezinnen en bedrijven voorzien van een aansluiting op het glasvezelnetwerk. De werkzaamheden duren tot ongeveer september 2021. Het gaat in totaal om ruim 100 kilometer kabel dat door de Dongense bebouwde kom wordt gelegd.  Het netwerk wordt tot in de woning of het pand aangelegd.

Snel en goed internet belangrijker dan ooit

Wethouder Lepolder is blij met de aanleg van glasvezel in Dongen: “Glasvezel heeft veel voordelen. Het is een stabiele techniek, waarmee je snel en goed internet hebt. Dat is nu belangrijker dan ooit. Heel veel mensen werken op dit moment thuis of volgen onderwijs vanuit huis. Digitale verbondenheid speelt een steeds grotere rol. Dan is een goede internetverbinding essentieel. We zijn dan ook blij dat er partijen zijn die daarin willen investeren.“ 

Aanleg en planning

Het netwerk wordt wijk voor wijk, straat voor straat aangelegd. KPN NetwerkNL, de partij die de glasvezel aanlegt, informeert bewoners over het glasvezelnetwerk voordat de werkzaamheden in hun wijk starten. De aanleg betekent dat in alle straten gegraven gaat worden. Als het netwerk er eenmaal ligt, staat het open voor de diensten van diverse providers.

Kernen

Naast de bebouwde kom zijn er ook partijen die de kernen willen gaan voorzien van glasvezel. Hierbij is het noodzakelijk dat genoeg mensen een abonnement afsluiten bij één van de vier deelnemende telecomaanbieders. Binnenkort volgt hierover meer informatie. 

Richtlijnen Coronavirus

KPNNetwerkNL volgt tijdens de werkzaamheden de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Op basis daarvan wordt elke dag opnieuw bekeken of er extra maatregelen nodig zijn. De meest actuele informatie staat op www.kpnnetwerk.nl/corona.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over de aanleg van het glasvezelnetwerk? Neem dan contact op met KPN NetwerkNL. De contactmogelijkheden zijn te vinden op kpnnetwerk.nl/service-en-contact. 
 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2020/10/nieuwsitem/glasvezel-voor-8000-huishoudens-en-bedrijven-in-dongen.html