Logo van Gemeente Dongen

Nieuwe Identiteitskaart vanaf januari 2021 met inlogfunctie

dinsdag 22 december 2020
Nieuwe Identiteitskaart vanaf januari 2021 met inlogfunctie

Vanaf 1 januari 2021 wordt de Nederlandse identiteitskaart met een inlogfunctie (eNIK) uitgegeven. Dit betekent dat burgers met hun identiteitskaart via de DigiD app kunnen inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds. Burgers die de komende weken een aanvraag willen doen voor een nieuw identiteitskaart kunnen dit uitstellen tot het nieuwe jaar (mits mogelijk i.v.m. verlopen geldigheid identiteitskaart). De huidige identiteitskaart blijft geldig en is goedkoper. De identiteitskaart is in 2021 duurder: € 4,50 voor personen van 18 jaar en ouder en € 1,54 voor personen jonger dan 18 jaar. Inloggen met de vernieuwde identiteitskaart geeft maximale bescherming van privacygevoelige gegevens.

Door de invoering van het nieuwe systeem kunnen we vanaf woensdag 30 december 16.00 uur tot en met 4 januari 09.00 uur geen aanvragen voor reisdocumenten aannemen of verwerken. Dit geldt voor paspoorten en identiteitskaarten, zowel reguliere aanvragen als spoedaanvragen kunnen niet in behandeling genomen worden. 

Inwoners die met spoed een reisdocument nodig hebben worden doorverwezen naar de Marechaussee voor een nooddocument. 
 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2020/12/nieuwsitem/nieuwe-identiteitskaart-vanaf-januari-2021-met-inlogfunctie.html