Logo van Gemeente Dongen

Burgerzonnepark Tichelrijt start aanbod Ticheldelen

donderdag 11 maart 2021
Burgerzonnepark Tichelrijt start aanbod Ticheldelen

Zonnepark Tichelrijt

Inwoners en instellingen in Dongen kunnen vanaf 8 maart 2021 deelnemen aan het burgerinitiatief, dat de verduurzaming van de dorpen Dongen, ’s Gravenmoer, Klein Dongen Vaart een boost geeft. Door Ticheldelen te kopen houden zij de energie op een eigen manier betaalbaar. De uitkering bedraagt € 5,- per jaar per Ticheldeel, 15 jaar lang.

Duurzaam – prettige leefomgeving

Dat we niet door kunnen gaan met alleen stroom opwekken uit fossiele bronnen weten we al langer. Stroom opwekken uit aardgas en steenkool heeft veel milieunadelen én leidt nu al tot een voelbare klimaatverandering. Dongen wil ook in de toekomst een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving bieden. Dit vraagt van inwoners, lokale bedrijven en tal van betrokken organisaties het bewustzijn om samen de schouders eronder te zetten. Wat is er dan mooier om Dongen op eigen kracht duurzaam te maken en samen onze verantwoordelijkheid voor het milieu te nemen! Vele inwoners en bedrijven gaven hun medewerking aan de totstandkoming van dit burgerinitiatief. Zij zullen zichtbaar zijn tijdens deze campagne.

Intensieve samenwerking ging vooraf

Burgerzonnepark Tichelrijt 3 is een gezamenlijk initiatief van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), de gemeente Dongen en Energie Dongen Samen Duurzaam. Voor dit initiatief is Burgerzonnepark Tichelrijt 3 B.V. (Tichelrijt) opgericht om het mogelijk te maken de obligaties uit te geven. De Stichting Obligatiehouders Tichelrijt.

Informatiepunt

Energie Dongen verzorgt communicatie, administratie en registratie. Bij vragen kan contact op worden genomen met het Energieloket Dongen. Zo is er een groot burgerinitiatief speciaal voor inwoners en bedrijven in de gemeente Dongen tot stand gekomen. Iedereen wonend of gevestigd in de gemeente Dongen kan al vanaf € 50,- deelnemen.

Inschrijving tussen 8 maart en 19 april 2021

Via www.zonneparktichelrijt.nl kan je inschrijven op Ticheldelen (de echt Dongense naam voor deze obligaties). Hier is ook alle informatie beschikbaar en een team van Energie Dongen staat klaar om vragen te beantwoorden. Door in te schrijven op Ticheldelen ontvang je een uitstekende vergoeding per jaar uitbetaald.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/2021/03/nieuwsitem/burgerzonnepark-tichelrijt-start-aanbod-ticheldelen.html