Logo van Gemeente Dongen

Financiële regeling bij minder inkomsten door coronamaatregelen

donderdag 11 maart 2021
Financiële regeling bij minder inkomsten door coronamaatregelen

Hebt u minder inkomsten door de coronamaatregelen? Kunt u daardoor noodzakelijke kosten niet meer betalen? In sommige situaties kunt u dan een uitkering krijgen uit de nieuwe regeling TONK.

Wat is de TONK?

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn ze hun baan kwijtgeraakt of kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Met veel minder inkomen is het lastig om de vaste woonlasten te betalen. Daarom is er de TONK: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. TONK is een nieuwe overheidsregeling die door de gemeente wordt uitgevoerd en is een vorm van bijzondere bijstand.

Voorwaarden

Wie recht heeft op een andere financiële regeling of uitkering, moet die eerst zelf aanvragen. 
Denk bijvoorbeeld aan een toeslag van het UWV op uw WW-uitkering. Komt u niet in aanmerking voor een andere regeling? Of heeft u met deze regeling erbij nog te weinig inkomen om uw woonkosten te betalen? Dan kunt u recht hebben op de TONK-uitkering.

Hoe werkt het?

De TONK kan in de gemeente Dongen vanaf 1 april 2021 worden aangevraagd via deze pagina. De uitkering gaat met terugwerkende kracht gelden van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. Wie er precies in aanmerking komt voor TONK, wat de randvoorwaarden en regels zijn wordt nog bepaald. 

Met spoed hulp nodig?

Kan uw hulpvraag niet tot 1 april wachten? Neem dan alvast contact op met de gemeente via 14 0162 of stuur een mail naar hulpbijfinancien@dongen.nl. De regievoerder schuldhulpverlening neemt dan contact met u op.
 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/2021/03/nieuwsitem/financiele-regeling-bij-minder-inkomsten-door-coronamaatregelen.html