Logo van Gemeente Dongen

Mantelzorgbon voor Dongense mantelzorgers

donderdag 15 juli 2021
Mantelzorgbon voor Dongense mantelzorgers

Mantelzorgers die voor een naaste zorgen, kunnen dit jaar de mantelzorgbon aanvragen. De gemeente Dongen wil hiermee mantelzorgers bedanken voor hun inzet en goede zorgen het afgelopen jaar. ContourdeTwern verzorgt de uitgifte van de waardebonnen. 

Waardebonnen

De mantelzorgwaardering bestaat uit twee bonnen met elk een waarde van € 15,00. De bonnen zijn te besteden bij verschillende Dongense winkels en organisaties. Er is gekozen voor waardebonnen omdat uit een onderzoek onder de mantelzorgers naar voren kwam dat ze het liefst een bon ontvangen. Hierdoor behouden mantelzorgers de vrijheid om zelf iets uit te zoeken. 

Reactie wethouder

Wethouder zorg, Petra Lepolder noemt de inzet van mantelzorgers van onschatbare waarde en dat verdient waardering: “Je kunt alleen goed voor een ander zorgen, als je goed voor jezelf zorgt. Je ziet vaak bij mantelzorgers dat ze dat weleens vergeten. Iedereen die meerdere uren per week en voor een langere periode onbetaald een partner, familielid, buur of kennis ondersteunt, verdient waardering. De inzet van deze mensen voor hun naaste is in onze huidige zorgsamenleving zo ontzettend belangrijk. Een mantelzorger maakt het mogelijk dat degene waar hij/zij voor zorgt langer in de eigen vertrouwde omgeving kan blijven wonen en zo min mogelijk afhankelijk is van derden. Dat verdient een extra waardering. Het is een klein gebaar, maar een groot symbolisch schouderklopje!” 

Mantelzorger? We komen graag in contact

Er staan bij ContourdeTwern op dit moment zo’n 750 mantelzorgers in de gemeente Dongen geregistreerd. ContourdeTwern stuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief met daarin handige informatie en advies. Ook kunnen mantelzorgers een beroep doen op de vrijwilligerspoule. Voor een gesprek, om ervaringen te delen of voor respijtzorg. Met respijtzorg neemt iemand anders even de zorg van de mantelzorger over. Dat kan via de vrijwilligers, maar ook via de zorgverzekering of de Wmo. ContourdeTwern komt graag in contact met mantelzorgers die nog niet in hun bestand staan. Mantelzorgers kunnen hiervoor contact opnemen via infodongen@contourdetwern.nl of 0162-314138.

Aanvragen en ophalen mantelzorgbon: begin september

Het aanvraagformulier voor de mantelzorgbon kunt u hier downloaden. Het formulier ligt ook bij de centrale balie van het gemeentehuis en bij ContourdeTwern in de Cammeleur. Mantelzorgers die bekend zijn bij ContourdeTwern krijgen het formulier via de mail toegestuurd. Het volledig ingevulde formulier kan tussen 2 en 11 september ingeleverd worden bij ContourdeTwern in De Cammeleur (Hoge Ham 126). Hieronder vindt u de exacte tijden en data. Samen bekijken we of het formulier volledig is. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan worden de waardebonnen meteen uitgegeven. Het inleveren van het formulier en het ophalen van de bonnen kan op onderstaande tijden: 

  • Donderdag 2 september van 11.00 tot 13.00 uur
  • Zaterdagen 4 september en 11 september van 11.00 uur tot 13.00 uur
  • Maandag 6 september van 11.00 uur tot 13.00 uur en van 18.30 uur tot 19.30 uur
  • Donderdag 9 september van 11.00 uur tot 13.00 uur en van 18.30 uur tot 19.30 uur

Ben je mantelzorger en jonger dan 25 jaar? Ga dan met het aanvraagformulier naar Jongerencentrum De Poort, Gasthuisstraat 3 (in de middaguren van maandag t/m vrijdag of op afspraak, 0162-317361)
 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/2021/07/nieuwsitem/mantelzorgbon-voor-dongense-mantelzorgers.html