Logo van Gemeente Dongen

Veelgestelde vragen PMD inzameling

donderdag 08 juli 2021
Veelgestelde vragen PMD inzameling

We krijgen veel vragen over de PMD inzameling. Hieronder staan de meest gestelde vragen en antwoorden. 

Wanneer moet PMD aangeboden worden voor de inzameling?

PMD-zakken kunt u aanbieden vanaf 20:00 uur op de avond voorafgaand aan de dag dat uw PMD-zak opgehaald wordt. Op de ophaaldag kan vanaf 7:30 uur uw PMD opgehaald worden. Om overlast van ongedierte en opengescheurde zakken zoveel mogelijk te beperken vragen we u – wanneer u in de gelegenheid bent - om de zakken pas in de ochtend, vlak voor 7:30 uur, aan straat te zetten.

Het is niet de bedoeling dat u de zakken eerder dan 20:00 uur op de avond voor de ophaaldag buiten zet of hangt. Wanneer u gebruik maakt van een kroonring is het verleidelijk om deze locatie te gebruiken als een doorlopend aanbiedpunt voor uw PMD. Dit veroorzaakt vervuiling en trekt ongedierte aan.  

Kan PMD eerder dan 7:30 uur opgehaald worden?

Het Brabants Afval Team (BAT) zamelt in opdracht van de gemeente Dongen het PMD in. Ze starten de inzamelronde om 7:30 uur in de gemeente Dongen. Het is niet de bedoeling dat ze eerder starten. Merkt u dat het BAT voor 7:30 uur al in uw straat inzamelt? Dan horen we dit graag via een melding via Fixi.

Wat doet de gemeente met achtergebleven PMD?

U kunt via Fixi een melding maken als er PMD is achtergebleven. Als er een melding binnenkomt, ruimen we dit zo snel mogelijk op. Afhankelijk van het tijdsstip van de melding, proberen we deze dezelfde dag af te handelen.  

Melding maken met Fixi

Maak een melding via de website of dowload de Fixi app in de App Store of de Play Store. Deze app kan gedownload worden op een smartphone. Via de app kan de status van de melding in de gaten gehouden worden en kan er gereageerd worden op de melding zodra deze is afgehandeld door de gemeente.

Hoe worden meldingen opgepakt?

Meldingen via Fixi worden dezelfde dag of de eerstvolgende werkdag opgepakt. Via Fixi krijgt u ook een terugkoppeling over wat er met uw melding is gedaan. Meldingen via social media worden niet in behandeling genomen.

Komen er meer kroonringen?

Er hangen op dit moment ruim 100 kroonringen in de gemeente Dongen. Dit is een handig middel om de PMD-zakken aan een paal op te hangen. Hierdoor blijft de stoep beter begaanbaar en het zorgt voor veiligere verkeerssituaties. Maar zien ook dat er doorlopend PMD-zakken aan hangen. We evalueren momenteel de locaties waar de kroonringen hangen en of ze goed werken. Aan de hand van de evaluatie bepalen we of er op meerdere locaties kroonringen worden gehangen.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/2021/07/nieuwsitem/veelgestelde-vragen-pmd-inzameling.html