Logo van Gemeente Dongen

Energietoeslag lage inkomens

woensdag 03 augustus 2022
Energietoeslag lage inkomens

Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2022 een eenmalige energietoeslag krijgen. Begin 2022 maakte de regering bekend dat het gaat om een bedrag van €800. In juli van 2022 is dit verhoogd met €500. In totaal gaat het om een bedrag van €1300. Met dit extra geld kunnen huishoudens met een laag inkomen een deel van de energiekosten betalen. De gemeente Dongen gaat €100 per maand uitbetalen.

Ontvangt u een bijstandsuitkering via de gemeente?

U hoeft niks te doen, u ontvangt de toeslag automatisch van de gemeente. Niet in een keer, maar over de maanden verdeeld ontvangt u steeds €100 per maand. In totaal hebt u in augustus €800 ontvangen. Vanaf september ontvangt u nog eens vijf maanden €100 per maand. In totaal heeft u dan in januari €1300,- ontvangen. 

Geen uitkering, wel een laag inkomen? 

Ontvangt u geen uitkering, maar heeft u een laag inkomen? Dan kunt u de toeslag aanvragen via een formulier op deze pagina
Let op: in Dongen kunnen huishoudens met een inkomen tot 120% van het minimum de eenmalige energietoeslag krijgen. Behalve jongeren tot 21 jaar en studenten. Ook dak- en thuislozen en mensen die in een instelling wonen hebben geen recht op de energietoeslag. Als er meerdere huishoudens op 1 adres wonen is er recht op 1 keer energietoeslag.

Verhoging €500

Heeft u de energietoeslag eerder al aangevraag of ontvangt u de energietoeslag automatisch vanwege de bijstandsuitkering? U hoeft de verhoging van €500 die in juli is ingegaan niet aan te vragen. Deze ontvangt u automatisch. U ontvangt hierover begin september 2022 een brief. 

Heeft u hier vragen over?

Neem dan contact op met de gemeente Dongen via hulpbijfinancien@dongen.nl of 14 0162
 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/2022/08/nieuwsitem/energietoeslag-lage-inkomens.html