Logo van Gemeente Dongen

Duurzaamheid & wonen en (ver)bouwen

Benieuwd wat u zelf kunt doen om energiezuinig te wonen? Dan kunt u advies vragen bij het Energieloket. Ook geven wij u op deze pagina tips hoe u duurzaam kunt (ver)bouwen)

Energie Dongen

In de gemeente Dongen is een lokale energiecoöperatie actief: Energie Dongen. De Dongense coöperatie levert gas en stroom. De energie wordt betrokken van DE Unie, een landelijke coöperatie waar bijna 30 lokale energiecoöperaties bij zijn aangesloten. De stroom is 100% duurzaam en opgewekt in eigen land. De opbrengst van Energie Dongen wordt gebruikt om zonne- en windenergieprojecten mee op te zetten.

Energieloket

Het energieloket Hart van Brabant is gezamenlijk ontwikkeld door gemeenten in de regio Hart van Brabant, energiecoöperaties en HOOM. Al deze partijen hebben een gezamenlijk doel: je helpen met het verduurzamen van jouw woning. Dit is nodig om de klimaatdoelstellingen te behalen en de opwarming van de aarde te verminderen. Het energieloket geeft informatie over energie besparen, biedt hulp van lokale energiecoaches van de energiecoöperaties en brengt lokale bedrijven in beeld die de energiebesparende maatregelen kunnen uitvoeren. 

Het energieloket heeft ook een fysieke locatie. U kunt het energieloket bezoeken in De Cammeleur in Dongen op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Klimaatbestendig en duurzaam (ver)bouwen

De gemeente Dongen vindt het belangrijk dat er bij nieuwbouw of renovatie projecten op een klimaatbestendige en duurzame manier wordt gebouwd. In deze flyer benoemen we een aantal onderwerpen en daarbij passende maatregelen die meegenomen kunnen worden.