Logo van Gemeente Dongen

Kabels en leidingen

Regelmatig voeren bedrijven werkzaamheden uit aan kabels of leidingen in de grond. Hiervoor moeten ze straten openbreken of graven in een berm of plantsoen.

Toestemming nodig

Voordat uw bedrijf begint met werkzaamheden aan kabels, leidingen of kasten, dient u altijd toestemming te hebben van de gemeente. NUTS- en telecombedrijven kunnen de aanvraag voor een instemmingsbesluit aanvragen via de website LTC Andes.

U heeft hiervoor een inlogaccount nodig. Indien u nog geen account heeft, kunt u die aanvragen via het e-mailadres: support@andes.nl of telefonisch via 088-2100350.

Verkeersmaatregelen

Bij een gedeeltelijke of volledige wegafsluiting bent u verplicht om bij de aanvraag een tekening met verkeersmaatregelen mee te sturen. De verkeersmaatregelen moeten voldoen aan de CROW publicatie 96b (en/of 96a). Indien u een aanvraag indient "in opdracht van" dient er ook een machtiging te worden bijgevoegd.

Calamiteiten

Calamiteiten kunt u achteraf via de website LTC Andes melden. Ook hier bent u verplicht een tekening van de locatie van de calamiteit mee te sturen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het team Realisatie en Beheer via info@dongen.nl of telefoonnummer 14 0162.