Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Werkzaamheden centrum

Het centrum van Dongen is volop in beweging. Na de metamorfose van de Hoge Ham en het Looiersplein én de realisatie van De Cammeleur, zijn in 2019/2020 het Wilhelminaplein, Park Vredeoord en een deel van de Nieuwstraat opnieuw ingericht. Door de aanleg van een netwerk van zandkleurige asfaltpaden zijn het park, het Wilhelminaplein, het winkelgebied en de verschillende parkeerterreinen nu met elkaar verbonden. De twee grote grasvelden op het Wilhelminaplein en in Park Vredeoord zijn opnieuw aangelegd en extra verstevigd voor het houden van evenementen. Ook zijn de rijweg, de parkeervakken en voetpaden van de Dr. Willem Dreeslaan aangelegd met nieuwe stenen en is in het gebied nieuwe LED-verlichting en nieuw straatmeubilair aangebracht. Begin dit jaar zijn nieuwe planten en bomen geplant en is een deel van huidige bomen terug geplaatst.

Planning

Herstelwerkzaamheden

Maandag 4 mei en woensdag 6 mei worden de nieuwe asfaltpaden in het Park Vredeoord en op het Wilhelminaplein deels afgesloten voor herstelwerkzaamheden. De aannemer heeft helaas sommige paden te vlak aangebracht, waardoor er water op kan blijven staan. De paden zouden hierdoor te glad kunnen worden, bijvoorbeeld bij vorst. Nu de lente is aangebroken, gaat de aannemer dit daarom herstellen (op eigen kosten). Maandag 4 mei wordt op een deel van de paden de bovenkant van het asfalt verwijderd. Woensdag 6 mei wordt op deze gedeeltes een nieuwe, zandkleurige bovenlaag van asfalt aangebracht. Wij verzoeken u uit oogpunt van veiligheid de paden tijdens en na de werkzaamheden niet (meteen) te betreden. Via de straten rond het werk is de omgeving bereikbaar.

Afronding Looiershof

Momenteel voert aannemer BanBouw werkzaamheden uit aan het voormalige Emté-pand aan het Looiershof. Naar verwachting wordt deze verbouwing eind mei afgerond. Zodra de werkzaamheden klaar zijn, beginnen we met de herinrichting van de straten naast en het parkeerterrein voor de Albert Heijn (Looiershof).

Totaalplanning centrumgebied

Voor de aanpak van het centrumgebied is een totaalplanning gemaakt. Deze kunt u hier bekijken.

Impressies

Benieuwd hoe het centrumgebied eruit komt te zien? Bekijk hier de impressies.

Communicatie met omwonenden

Wij informeren omwonenden, weggebruikers en andere geïnteresseerden via WhatsApp. Voeg telefoonnummer 06 - 21817973 toe en meld je aan om updates te ontvangen en vragen te stellen. Lees  hier meer informatie over deze service.

Meer informatie en contact

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met projectleider Arnoud voor de Poorte via 14 0162 (centraal nummer gemeentehuis) of per e-mail via: realisatieverkeer@dongen.nl