Logo van Gemeente Dongen

Bodeminformatie

Bodeminformatie heeft u soms nodig bij de aan- en verkoop van een stuk grond (perceel). Ook bij de aanvraag van een omgevingsvergunning. 

Wanneer informatie aanvragen?

Makelaars en taxateurs zijn tegenwoordig niet meer verplicht om bij de verkoop van een huis, een bedrijfspand of grond informatie over de bodem voor u op te vragen bij de gemeente of provincie. Zij kunnen sinds enige tijd volstaan met het opvragen van informatie bij het Kadaster of Bodemloket. Deze instanties kunnen u echter geen volledige informatie over de milieuhygiƫnische bodemkwaliteit geven.

Wij raden u daarom aan om bij het kopen van een huis, een bedrijfspand of een stuk grond aanvullende informatie op te zoeken via deze website.

Deze informatie kunt u hier gratis opvragen. Het bodeminformatiesysteem Squit IBIS zal steeds meer gevuld worden met digitale bodemonderzoeksrapporten.

Wilt u wel het bodemonderzoeksrapport volledig inzien? Dan kunt u terecht bij het Regionaal Archief Tilburg. Op deze website vindt u ook de contactgegevens.

Meer informatie

Wilt u nog meer weten over verontreiniging van de bodem binnen de gemeente Dongen? Neem dan contact op met het team Vergunningen en Handhaving via milieu@dongen.nl of via het telefoonnummer 14 0162.